Coaching

Want ieder kind is bijzonder

Ieder kind is uniek, iedere ouder is uniek en iedere situatie is uniek. En zo benader ik iedere nieuwe uitdaging.

Coaching

Ieder kind is uniek en bewandelt zijn eigen pad door het leven.

Op dit pad beleeft je kind allerlei avonturen. Sommige zijn leuk en gewenst, andere lijken spannend en eng, weer andere zijn heel groot en gevaarlijk. Soms lopen jij of je kind vast tijdens zo’n avontuur. Op dat punt kan ik helpen. 

Ik leer kinderen zichzelf en de problemen toe te laten als deel van zichzelf. Zodat ze vrede kunnen vinden en de controle over hun leventje terug kunnen pakken.

Kinderen die de controle terugnemen en zich niet laten leven door hun probleem, kiezen voor zichzelf en vergroten hun zelfvertrouwen. Als je voor jezelf kiest, volg je je hart. Als je je hart volgt, ontstaat er ruimte. En vanuit ruimte ontstaan de mooiste dingen. Je krijgt gelukkige en bijzondere kinderen.

Kinderen

Kinderen in de basisschoolleeftijd hebben het vaak moeilijk. Ze leren vrienden te maken, ze moeten presteren, en ze groeien van afhankelijk mensje naar een steeds meer onafhankelijk individu. Juist op deze leeftijd heeft een kind iemand nodig die hem ondersteunt.

Een kindercoach kan in zo’n geval een uitkomst zijn. Ik hoor van kinderen dat ze zich hier fijn voelen. Ze moeten hier niets, maar leren een hoop, juist omdat ze niets moeten. Kinderen hebben een plek nodig waar niet teveel van ze wordt gevraagd, een plek waar ze zich kunnen ontwikkelen, een plek waar ze kind kunnen zijn. Kinderen voelen zich bij een kindercoach bijzonder en ze krijgen de aandacht die in de huidige (prestatie)maatschappij schaars is. Een kindercoach is geen vervanging van de ouders, maar iemand die je datgene aan het kind geeft, wat je kind nodig heeft van een buitenstaander.

jeugd

Pubers voelen zoveel meer dan we vaak denken. Hoe onverschillig ze ook lijken, ze zijn zich enorm bewust van de problemen in huis, op school of in de wereld. Veel van de jongeren trekken zich die problemen ook enorm aan, waardoor ze zich angstig, verdrietig of alleen voelen. Ze kunnen gaan over- of onderpresteren, zich afzonderen, of uitvallen op school.

Op deze leeftijd is het moeilijk om hulp te vragen. Samen met gierende hormonen, en het proces van volwassen worden, heeft deze groep hulp nodig bij belangrijke vraagstukken en keuzes. Als ouder raak je juist op deze leeftijd vaak verwijderd van je kind en kun je hierdoor minder makkelijk helpen.

Ouders

Als je kind zich niet goed voelt, raakt dat je als ouder enorm. Veel ouders gaan ook over zichzelf twijfelen. Er worden vaak goedbedoelde adviezen gegeven vanuit de omgeving, waardoor deze twijfels alleen maar groter worden. Uiteindelijk weet je als ouder niet meer waar je goed aan doet.

Als ik je vertel dat je als ouder een voorbeeld bent, dat je kind naar je opkijkt (al twijfel je hier af en toe flink aan), en dat je kind niet leert van wat je zegt, maar van wat je doet, dan begrijp je hoe belangrijk het is dat je als ouder naar je eigen gevoel gaat luisteren. Als je zelf luistert naar iedereen behalve jezelf, wat geef je dan mee aan je kind?

Jouw kind heeft er alle baat bij dat jij je goed voelt. Ik kan je hierbij helpen door te kijken naar jou als ouder binnen je gezin, binnen de opvoeding, en binnen jouw leven.

Herken je dat:
• je kind te afhankelijk is
• je kind zich van je af zet
• je in een viscueuze cirkel zit
• de sfeer thuis niet fijn is
• je kind zich verantwoordelijk voelt voor jou
• je kind bepaalde emoties of gedrag bij je oproept waar je iets mee wilt

gezin

Als kindercoach ben ik betrokken bij het hele gezin. Ik werk vooral individueel met het kind, maar soms is het belangrijk om bijvoorbeeld te onderzoeken waar bepaald gedrag vandaan komt en is het hele gezin van belang. Mijn doel is dan ook om met het hele gezin te werken aan verbetering. Om dit te bereiken zal er regelmatig contact zijn. Hierbij zal ik ook, waar nodig, de ouders ondersteunen door ze handvatten aan te bieden over de situatie van het kind.

Ik kijk naar de toekomst en ben heel oplossingsgericht. Samen met het kind ga ik op zoek naar zijn/haar kwaliteiten, zodat we deze bewust kunnen gebruiken en inzetten. Als kindercoach bied ik geen kant-en-klare oplossingen, die zijn er meestal ook niet. Daarentegen begeleid ik naar oplossingen vanuit de mogelijkheden die het kind en de ouders in zich hebben.

Wat klanten zeggen

“Wij hebben Debby ervaren als een heel kundig persoon. Door middel van een intakegesprek is zij in staat heel doeltreffend en snel een plan van aanpak op te stellen. Daarna volgt een prettige open sfeer om het plan van aanpak te bespreken en hier is ruimte voor maatwerk. Door regelmatig te evalueren is er kans om bij te sturen indien nodig. Kortom Debby is een prof in haar vakgebied.”

Ynes (moeder van Nina, 14 jaar)

Het traject

Ik bied kortlopende trajecten aan met een duidelijk begin- en eindpunt. Alvorens een traject start worden er gezamenlijk doelen bepaald. Trajecten bestaan uit maatwerk, waardoor elk traject uniek is. Tijdens het traject bepaal ik samen met het kind en zijn of haar omgeving op welke wijze we zijn of haar talenten en eigen kwaliteiten gaan ontdekken. Hierbij maak ik gebruik van coachingsspellen, creatieve activiteiten en werken in/met de natuur (spelen, wandelen, werken met dieren).

Waarbij kan ik helpen?

Ik kan helpen bij de volgende signalen:

 • niet om kunnen gaan met vervelende situaties of problemen
 • (hoog)gevoeligheid
 • zich ‘anders’ voelen
 • over/onderpresteren
 • introvert zijn
 • fysieke klachten als hoofdpijn, vermoeidheid of buikpijn
 • stress
 • zichzelf wegcijferen
 • gebrek aan zelfvertrouwen
 • niet alleen gelaten willen worden
 • veel huilen
 • snel overprikkeld zijn
 • perfectionisme

De lijst is niet compleet, wil je weten of ik iets voor jou kan betekenen, neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Werkwijze

Soms voel je als ouders haarfijn aan dat je kind iets nodig heeft. Alleen datgene wat je kind nodig heeft, kun je soms niet zelf geven doordat je te dichtbij staat. Je kunt ook merken dat je als ouder zelf vastloopt en dat je behoefte hebt aan iemand die met je meekijkt en meedenkt. Of gun je je kind dat het even bij iemand anders is om nog beter in contact met zichzelf te komen.

Als je besluit om contact met mij op te nemen, dan volgt er eerst kosteloos en vrijblijvend een kennismaking tussen jullie als ouders en mij als coach. Wanneer we besluiten verder te gaan, vraag ik je het intake-formulier in te vullen en plannen we een intakegesprek. Dit gesprek gebruiken we om het beeld duidelijk te krijgen en te bepalen op wat voor manier we het traject in zullen steken.

Na het intake gesprek krijg je van mij een traject-voorstel op maat. In dit voorstel staat wat we hebben besproken, wat de doelen van het traject zullen zijn en hoe het traject er ongeveer uit zal zien. Verder zal hier ook de prijs van het traject staan.

Tussen de sessies door zal ik regelmatig evalueren per telefoon of email. Ik vertel dan wat ik heb gedaan en wat mij is opgevallen. Soms heb ik gesprekken met jullie als ouders om meer inzicht te geven in de situatie en de manier waarop je je kind het beste kan helpen.

Na afloop van een traject volgt er altijd een evaluatiegesprek. Vervolgens kun je nog een maand lang kosteloos contact opnemen met vragen, waarop ik dan per mail of telefoon antwoord zal geven.

Heb je een vraag?

7 + 3 =

van 't Haaffstraat 10

2211 HB Noordwijkerhout
06 36 46 49 16
info@bee-special.nl